Forretningsudvikling

Med mere end 12 års erfaring indenfor forretningsudvikling, strategi og B2B salg, tilbyder jeg strategisk rådgivning og konsulentbistand primært til scale-ups og mellemstore virksomheder, som gerne vil løfte deres forretnings til et nyt niveau.

Mine kunder er ambitiøse virksomheder og ledere, som velkommer eksterne perspektiver og kompetencer til at besvare spørgsmål, så som:

Hvordan udvikler vi vores forretning?

Hvordan (re)positionerer vi os i markedet?

Hvordan arbejder vi strategisk med salg?

Min tilgang

Jeg hjælper mine kunder med at identificere nye vækstmuligheder med det formål at styrke og differentiere deres value proposition, (hvad end nye potentialer skal testes hos bestyrelsen eller direkte i markedet).

I forlængelse af det, hjælper jeg med at vurdere, hvilken indvirkning de nye tiltag har på den eksisterende strategi og forretningsmodel, og hvordan bæredygtige tilpasninger kan se ud.

Udvikling af value proposition er centrale i min rådgivning, fordi det er min erfaring, at mange B2B virksomheder ikke formår at formidle al den værdi, de reelt skaber for slutkunden. Og dermed realiserer de IKKE deres fulde potentiale og konkurrenceevne.

I mit virke trækker jeg på erfaringer inden for tech, digitalisering, transformation, B2B-salg og min samlede forretningsforståelse fra erfaring indenfor sektorer så som finans, detail, energi, telco m.fl. 

Afhængigt af den enkelte kunde og projekt bruger jeg forskellige metoder og værktøjer bl.a. indenfor Business Model Canvas, Value Proposition Generation, Blue Ocean strategi, CBM, business case modeller, backcasting og CBM m.fl. 

Mine opgaver og projekter spænder bredt og er altid tilpasset den enkelte kunde. Du er velkommen til at kontakte mig for at drøfte dit projekt her

Hvor det er relevant trækker jeg på samarbejdspartnere inden for en række komplementære fagområder. Du kan læse om nogle af dem her

Hos mig kan du og din virksomhed:

  • Få rådgivning og proces til selv at drive forretningsudvikling – som sætter din organisation i stand til at se nye muligheder for vækst og kvalificere dem
  • Få udviklet og gennemarbejdet dit value proposition – som sætter din virksomhed i stand til at øge salget og vinde nye kunder
  • Få faciliteret strategisk account planning – som sætter din salgsafdeling i stand til at drive salg strategisk og øge salget
Et value proposition er det strategiske element, der ser kundens perspektiv i definitionen af værdi, og hvad et produkt eller en ydelse sætter kunden i stand til. Heri ligger differentieringspotentialet.

Kundeeksempler:

Innovationskatalog for vækstmuligheder: Stor IT-afdeling i dansk etableret international virksomhed havde et ønske om at gribe dagsordenen for tech-relateret forretningsudvikling og gøre sig gældende som en kompetent og differentierende partner for de respektive forretningsenheder internt. Projektets leverance var et innovationskatalog over 10 vækstmuligheder og en hertil udviklet en model/proces for, hvordan IT- afdelingen selv kan arbejde videre med at udvikle ideer, kvalificere potentialet og formidle nye potentielle løsninger til forretningsenhederne og den øverste ledelse i et fælles forretningsvendt sprog.

Rådgivning og udarbejdelse af value proposition: Kommerciel direktør i mellemstort reklamebureau havde brug for strategisk sparring på sit ansvarsområde, produktsammensætning og det hertil relaterede værditilbud. Leverancen bestod af et mix af rådgivning/coaching og udarbejdelse af et skarpt værditilbud til virksomhedens B2B kunder med afsæt i analyse af strategi og tilpasset forretningsmodel.

Account planning og ny salgsstrategi: Dansk (snart internationalt) scale-up havde behov for at professionalisere deres tilgang til salg og arbejde mere strategisk for at kunne vinde kunder i C20-indekset. Leverancen bestod i en faciliteret account planning og udfærdigelsen af en ny salgsstrategi, baseret på consultative selling, proces for at udvikle et kundespecifikt value proposition og kvalificering af business case.